Blog AXIOMA

Articole despre Agile, Project Management, Leadership

Livrarea de training online cu Colltrain

La inceputul lunii August am avut o discutie cu Marian Stirbescu despre livrarea de cursuri online si cum sustinem invatarea in noua realitate. In acest articol ne-am concentrat pe Colltrain, un serviciu revolutionar care ajuta trainerii sa livreze experiente de invatare unice centrate pe implicare si lucru in echipa.

Interviu cu un antreprenor - Silviu Chiran de la Bunnyshell

Interviu cu un antreprenor - Silviu Chiran de la Bunnyshell

Spune-mi cateva cuvinte despre tine si despre Koding

Sunt Silviu Chiran. Antreprenor in zona de tehnologie de 20 de ani. Mai multe detalii puteti gasi aici: https://www.chiran.ro/preambul/

KodingTech este un startup (desi sunt vreo 5 ani de cand a fost lansat) care ajuta companiile sa fie mai eficiente. Cum o face? [Re]modelaza si livreaza versiunea digitala a strategiei de business a clientilor sai. Sau, ca sa fim la moda: este un partener pe parcursul calatoriei catre transformarea digitala. De la hardware si infructura, la aplicatii personalizate sau business intelligence. Specializarea este tocma lipsa ei. Adica specializarea pe orizontala, cu focus pe big picture.

Diana Ionescu - Interviu cu un Product Manager certificat SAFe POPM

Diana Ionescu - Interviu cu un Product Manager certificat SAFe POPM

Cine este Diana Ionescu?

Diana este un om obișnuit, insa foarte curios si prea visator uneori (altfel nu as putea fi creativa) cu pasiuni precum product management, drumetii montane, muzica, arta, citit, design thinking, shopping (ma intereseaza mai mult prezentarea produselor :)).

Cu ce te ocupi la job

La job sunt Product Owner pe portofoliul de Analytics.

Ce preferi sa faci in afara orelor de program?

Incerc sa imi fac timp pentru pasiunile enumerate mai sus.

Unele seri sunt dedicate celor dragi, insa sunt si momente in care imi place sa stau sigura, sa ascult muzica, sa gatesc, sa citesc ceva interesant sau sa mai caut noi locuri de vizitat.

Cristina Mihalache - Interviu cu un PM certificat CompTIA Project+

Cristina Mihalache - Interviu cu un PM certificat CompTIA Project+

Cine este Cristina Mihalache?

Sunt Network Engineer cu o experienta de 10+ ani. In timpul concediului de maternitate pentru pentru cei doi copii am avut mult timp sa imi reconsider statutul profesional. In acest timp am decis sa imi urmaresc pasiunea si m-am inscris la a doua facultate, cea de Psihologie la ID (prima facultate urmata a fost cea de Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei) si am hotarat sa ajustez traseul meu profesional si sa ma indrept intr-o directie ce poate imbina pasiunea mea pentru psihologie cu background-ul tehnic, si sa fac o tranzitie catre o pozitie de project management. In afara de partea profesionala, sunt mama, iubita, prietena, fiica, sora, colega, vecina, studenta. Un om normal, care la 35 de ani s-a gandit ca trebuie sa schimbe ceva in viata lui pentru a fi cu adevarat relevant :)

Care sunt preocuparile tale profesionale?

In momentul de fata, abia m-am reintors in campul muncii si incerc sa ma adaptez la ritmul de lucru de 8-9 ore pe zi, program fix, atentie concentrata, sedinte multiple, multi-tasking. Pentru cineva care nu a facut o pauza mai lunga, e greu sa isi imagineze ce inseamna readaptarea, lucrurile acestea sunt naturale, nu? Ei bine, pentru mine este un proces in care incerc sa ma reactualizez profesional si lucrurile aceastea marunte sunt adevarate milestone-uri. Mi-e dor sa-mi petrec tot timpul cu copiii mei, dar in acelasi timp, realizez cat de bine imi face sa imi folosesc din nou cunostintele mele tehnice, sa invat lucruri noi, sa ma dedic unei probleme si sa nu ma las pana nu ii gasesc o solutie.

Ce prefera Cristina sa faca in afara orelor de program?

Imi place sa ma joc cu fetitele mele de 2 si 4 ani, sa citesc orice imi pica in mana, in special carti de psihologie, si sa fac ordine in casa, caci traitul intr-o casa curata si ordonata imi aduce liniste in ganduri.

De unde interesul pentru Project Management?

Nevoia mea de a fi relevanta pe piata muncii dupa o pauza atat de mare, intelegerea ca ingineria este doar baza pe care pot construi multe alte lucruri interesante. Eu consider ca aportul meu poate fi de impact in acest domeniu in care comunicarea, relationarea, empatia, ascultarea, negocierea, intelegerea, leadershipul sunt elemente de baza.

Ce inseamna pentru tine certificarea CompTIA Project + Project Manager?

Certificarea reprezinta dovada intelegerii materialului parcurs si recunoasterea generala a cunostintelor acumulate si a motivatiei avute.

Cat de dificil a fost examenul de certificare CompTIA Project+? Cum te-a ajutat cursul de la Axioma?

A fost mai dificil decat ma asteptam, desi am parcurs cursul cu Marian si am citit cartea de 3 ori, am urmarit glosarul si testele asociate contului Sibex. A fost necesara urmarirea cu foarte mare atentie a fiecarei intrebari, caci erau multe chichite acolo. M-au ajutat foarte mult discutiile si exercitiile practice parcurse impreuna cu Marian la curs -  exemplele multiple din viata reala de PM ce mi-au fost oferite m-au ajutat sa simt ca am deja experienta la acest capitol.

Cum se compara acest examen cu altele, in termeni de dificultate?

Am mai participat la zeci de certificari pentru Cisco si Juniper, dar trebuie sa recunosc ca cea de Comptia Project+ este diferita, nu doar datorita continutului, ci si a experientei generale.

Ce le recomanzi celor care ar dori sa urmeze un traseu similar?

Sa isi urmeze calea pentru a deveni cea mai buna varianta a lor. Desi e greu, nu e imposibil, cu putin efort, dedicare si implicare, pot ajunge acolo unde isi doresc.

 

Bogdan Ivanus - Interviu cu un SAFe SCRUM Master Certificat

Bogdan Ivanus - Interviu cu un SAFe SCRUM Master Certificat

Pe Bogdan l-am cunoscut cu ocazia cursului de pregatire pentru certificarea de SAFe SCRUM Master de la Axioma. Fire rezervata, dar activ in interactiunea cu ceilalti, Bogdan s-a remarcat prin bogatia de cunostinte pe partea de Agile cat si prin experienta.

Interviu cu un PMP - Camelia Cetean

Interviu cu un PMP - Camelia Cetean

Am participat la trainingul oferit de Axioma in Iunie 2018

 

Cine este Camelia Cetean?

Pot spune ca sunt o persoana ambitioasa, imi plac provocarile, imi place sa rezolv problemele si tot timpul am o gandire pozitiva.

Ela Voicheci - Interviu cu un trainer certificat ACL

Ela Voicheci - Interviu cu un trainer certificat ACL

Cine este Ela, te rog sa ne spui cateva cuvinte despre tine

Sunt o persoana sincera si directa, careia ii place sa faca schimb de idei si experiente cu altii, sa ne dezvoltam impreuna. Majoritatea prietenilor si colegilor mei considera ca interactiunile cu mine ii ajuta sa vada lumea “cu alti ochi”, ceea ce ma face sa cred ca imi ating, in mod constant, obiectivul de viata si anume sa fiu cea mai buna versiune a mea, la un moment dat (aici si acum).

Cel mai mult apreciez independenta, sa fac orice, oricand si oricum - in limitele bunului simt si in mod responsabil, evident -,  respectand, in acelasi timp, nevoile si opiniile celorlalti. Prefer sa fac ceva (orice) pentru ca pot si vreau, nu pentru ca “trebuie” si sunt, in permanenta, in cautare de noi provocari - in opinia mea, orice problema este o oportunitate, orice esec - o sansa de dezvoltare si orice experienta - un izvor de cunoastere!

Interviu cu un trainer certificat -ACL – Sorin Cantor

Interviu cu un trainer certificat -ACL – Sorin Cantor

Cine este Sorin? Te rog sa ne spui cateva cuvinte despre tine.

Sunt un ardelean, brașovean mai exact, „rătăcit” prin București. Cred în seriozitate și în treaba bine făcută, în onestitate și corectitudine. Cred că oamenii nu se împart în cei care nu fac greșeli și cei care fac, ci in cei cărora le pasă și învață din greșeli și cei cărora nu le pasă și nu vor să învețe din greșeli. Nimeni nu e perfect, deci avem dreptul să greșim cu condiția să ne asumăm greșeala și să corectăm efectele ei. Și mai cred că imposibilul există doar în mintea noastră.

Interviu cu un trainer certificat -ACL – Cosmin Manole

Interviu cu un trainer certificat -ACL – Cosmin Manole

Cine este Cosmin, te rog sa ne spui cateva cuvinte despre tine

Sunt tata, sot, frate si fiu. Daca ar fi sa raspund scurt, aici m-as opri.  :)

Altfel as putea spune ca sunt un montagne russe care se bucura de fiecare urcare si coborare.

Profesional sunt un fost corporatist cu vreo 17 ani experienta in management si viata corporatista, ani petrecuti in special in banci comerciale.

Cu 6 ani in urma am inceput sa fiu curios si sa aflu de ce oamenii se comporta asa cum se comporta, de ce in situatii diferite avem comportamente diferite, ce se afla de fapt in spatele la tot ce facem.

Interviu cu un trainer certificat -ACL - Mihai Constantinescu

Interviu cu un trainer certificat -ACL - Mihai Constantinescu

Cine este Mihai, te rog sa ne spui cateva cuvinte despre tine…

 

Mihai Constantinescu. 40 de ani. Casatorit.

 

Am terminat Facultatea de Drept in Bucuresti si am continuat ca notar public, timp de 12 ani.

Am avut posibilitatea de a ajuta zeci de mii de oameni, in calitate de consilier de incredere pentru exercitarea drepturilor si intereselor legitime, garant al securitatii si judicioasei administrari a patrimoniului si sfatuitor al familiei in probleme juridice.

Interviu Mihai Paraianu - trainer certificat ACL

Interviu Mihai Paraianu - trainer certificat ACL

Cine este Mihai, te rog sa ne spui cateva cuvinte despre tine

 

Pentru a mă raporta la persoana a III-a, îți voi spune pe scurt că: „Mihai este un tânăr dornic să se dezvolte constant și să devină un profesionist cunoscut în domeniul în care activează.”

Mai pe lung, revenind la persoana I, să îți spun câte ceva despre mine, pentru a mă cunoaște așa cum sunt. Am început încă din 2007 să mă implic în activități de voluntariat și în cât mai multe evenimente extrașcolare, astfel încât să descopăr ce mi se potrivește. Am aflat, dupa foarte puțin timp că domeniul meu de activitate va fi „Omul”. Așadar, mi-am descoperit această pasiune pentru oameni încă din clasa a VIII-a.

Carmen Cristescu - Astron Chemicals

Carmen Cristescu - Interviu cu liderul unei echipe de profesionisti in distributie

Cu Carmen Cristescu ne cunoastem de cativa ani si ne-am revazut anul trecut cu ocazia unor cursuri de vanzari si leadership la Axioma.

De curand, ne-a facut bucuria sa ne ofere un scurt interviu.