Blog AXIOMA

Articole despre Agile, Project Management, Leadership

Diana Ionescu - Interviu cu un Product Manager certificat SAFe POPM

Diana Ionescu - Interviu cu un Product Manager certificat SAFe POPM

Cine este Diana Ionescu?

Diana este un om obișnuit, insa foarte curios si prea visator uneori (altfel nu as putea fi creativa) cu pasiuni precum product management, drumetii montane, muzica, arta, citit, design thinking, shopping (ma intereseaza mai mult prezentarea produselor :)).

Cu ce te ocupi la job

La job sunt Product Owner pe portofoliul de Analytics.

Ce preferi sa faci in afara orelor de program?

Incerc sa imi fac timp pentru pasiunile enumerate mai sus.

Unele seri sunt dedicate celor dragi, insa sunt si momente in care imi place sa stau sigura, sa ascult muzica, sa gatesc, sa citesc ceva interesant sau sa mai caut noi locuri de vizitat.

De unde interesul pentru Agile?

Abordarea Agile m-a atras de la inceput. 

Imi place pentru ca e cumva "impotriva" sistemului, insa nu vrea sa il doboare, ci sa il imbunatateasca.
Cea mai mare provocare este insa implementarea. Multi inca sunt reticenti, nu inteleg valoarea adaugata pe care o aduce un astfel de framework, pe de alta parte sunt altii care pretind ca o implementeaza ca la carte, insa nu e nici macar un hibrid.

Consider ca in maxim 2 ani vor fi progrese majore. Piata e in zona de maturizare acum.

Cat de dificil a fost examenul de certificare SAFe POPM? Ce anume din experienta ta crezi ca ar putea sa-i ajute pe altii?

Examenul a fost echilibrat, l-am luat din prima. Experienta de la job pe product management/Agile m-a ajutat mult sa dau raspunsuri logice, nu memorate.

Mi-am dorit mult sa iau certificarea, am trecut prin materie incercand sa inteleg, nu sa memorez,  mi-au placut mult exemplele practice din study guide.

As sfatui orice participant sa fie cat mai activ la curs, sa puna intrebari daca nu intelege ceva. In acest fel isi va crea o structura foarte logica, iar invatatul pentru examen i se va parea un joc.

Cum te-a ajutat cursul de la Axioma

Cursul m-a ajutat mult, Marian a fost un trainer excelent, mi-a raspuns la toate intrebarile si mi-a dat o multime de sfaturi si exemple practice.

Toate acestea m-au ajutat sa nu simt ca învăț, totul "a facut sens"...de fapt ...a avut sens :)

 

 

Bogdan Ivanus - Interviu cu un SAFe SCRUM Master Certificat

Bogdan Ivanus - Interviu cu un SAFe SCRUM Master Certificat

Pe Bogdan l-am cunoscut cu ocazia cursului de pregatire pentru certificarea de SAFe SCRUM Master de la Axioma. Fire rezervata, dar activ in interactiunea cu ceilalti, Bogdan s-a remarcat prin bogatia de cunostinte pe partea de Agile cat si prin experienta.

Interviu cu un PMP - Camelia Cetean

Interviu cu un PMP - Camelia Cetean

Am participat la trainingul oferit de Axioma in Iunie 2018

 

Cine este Camelia Cetean?

Pot spune ca sunt o persoana ambitioasa, imi plac provocarile, imi place sa rezolv problemele si tot timpul am o gandire pozitiva.

Ela Voicheci - Interviu cu un trainer certificat ACL

Ela Voicheci - Interviu cu un trainer certificat ACL

Cine este Ela, te rog sa ne spui cateva cuvinte despre tine

Sunt o persoana sincera si directa, careia ii place sa faca schimb de idei si experiente cu altii, sa ne dezvoltam impreuna. Majoritatea prietenilor si colegilor mei considera ca interactiunile cu mine ii ajuta sa vada lumea “cu alti ochi”, ceea ce ma face sa cred ca imi ating, in mod constant, obiectivul de viata si anume sa fiu cea mai buna versiune a mea, la un moment dat (aici si acum).

Cel mai mult apreciez independenta, sa fac orice, oricand si oricum - in limitele bunului simt si in mod responsabil, evident -,  respectand, in acelasi timp, nevoile si opiniile celorlalti. Prefer sa fac ceva (orice) pentru ca pot si vreau, nu pentru ca “trebuie” si sunt, in permanenta, in cautare de noi provocari - in opinia mea, orice problema este o oportunitate, orice esec - o sansa de dezvoltare si orice experienta - un izvor de cunoastere!

Interviu cu un trainer certificat -ACL – Sorin Cantor

Interviu cu un trainer certificat -ACL – Sorin Cantor

Cine este Sorin? Te rog sa ne spui cateva cuvinte despre tine.

Sunt un ardelean, brașovean mai exact, „rătăcit” prin București. Cred în seriozitate și în treaba bine făcută, în onestitate și corectitudine. Cred că oamenii nu se împart în cei care nu fac greșeli și cei care fac, ci in cei cărora le pasă și învață din greșeli și cei cărora nu le pasă și nu vor să învețe din greșeli. Nimeni nu e perfect, deci avem dreptul să greșim cu condiția să ne asumăm greșeala și să corectăm efectele ei. Și mai cred că imposibilul există doar în mintea noastră.

Interviu cu un trainer certificat -ACL – Cosmin Manole

Interviu cu un trainer certificat -ACL – Cosmin Manole

Cine este Cosmin, te rog sa ne spui cateva cuvinte despre tine

Sunt tata, sot, frate si fiu. Daca ar fi sa raspund scurt, aici m-as opri.  :)

Altfel as putea spune ca sunt un montagne russe care se bucura de fiecare urcare si coborare.

Profesional sunt un fost corporatist cu vreo 17 ani experienta in management si viata corporatista, ani petrecuti in special in banci comerciale.

Cu 6 ani in urma am inceput sa fiu curios si sa aflu de ce oamenii se comporta asa cum se comporta, de ce in situatii diferite avem comportamente diferite, ce se afla de fapt in spatele la tot ce facem.

Interviu cu un trainer certificat -ACL - Mihai Constantinescu

Interviu cu un trainer certificat -ACL - Mihai Constantinescu

Cine este Mihai, te rog sa ne spui cateva cuvinte despre tine…

 

Mihai Constantinescu. 40 de ani. Casatorit.

 

Am terminat Facultatea de Drept in Bucuresti si am continuat ca notar public, timp de 12 ani.

Am avut posibilitatea de a ajuta zeci de mii de oameni, in calitate de consilier de incredere pentru exercitarea drepturilor si intereselor legitime, garant al securitatii si judicioasei administrari a patrimoniului si sfatuitor al familiei in probleme juridice.

Interviu Mihai Paraianu - trainer certificat ACL

Interviu Mihai Paraianu - trainer certificat ACL

Cine este Mihai, te rog sa ne spui cateva cuvinte despre tine

 

Pentru a mă raporta la persoana a III-a, îți voi spune pe scurt că: „Mihai este un tânăr dornic să se dezvolte constant și să devină un profesionist cunoscut în domeniul în care activează.”

Mai pe lung, revenind la persoana I, să îți spun câte ceva despre mine, pentru a mă cunoaște așa cum sunt. Am început încă din 2007 să mă implic în activități de voluntariat și în cât mai multe evenimente extrașcolare, astfel încât să descopăr ce mi se potrivește. Am aflat, dupa foarte puțin timp că domeniul meu de activitate va fi „Omul”. Așadar, mi-am descoperit această pasiune pentru oameni încă din clasa a VIII-a.

Carmen Cristescu - Astron Chemicals

Carmen Cristescu - Interviu cu liderul unei echipe de profesionisti in distributie

Cu Carmen Cristescu ne cunoastem de cativa ani si ne-am revazut anul trecut cu ocazia unor cursuri de vanzari si leadership la Axioma.

De curand, ne-a facut bucuria sa ne ofere un scurt interviu.

Interviu cu Diana Prodanciuc, Project Manager certificat CAPM

Pe Diana am cunoscut-o acum cativa ani la unul din evenimentele organizare de CIPD in Romania.

A fost o surpriza placuta sa ne revedem la sfarsitul anului trecut, la cursul de pregatire pentru CAPM si PMP, tinut de Mihai Mlesnita la Axioma. Si mai mare a fost totusi surpriza cand dupa numai 3 saptamani, Diana a trecut cu succes examenul de la PMI.

3 Pasi cheie cu care poti sa obtii rezultate financiare mai bune

Acum ceva vreme am scris un articol referitor la cum sa observi cele 7 semne care arata ca business-ul este in declin.
Ca o continuare, dar si ca o solutie, pentru situatiile de declin am pus cap la cap cateva idei care sper sa-i ajute pe cei preocupati de imbunatatirea rezultatelor.

Mihai Mlesnita – Interviu cu un PM certificat CompTIA Project+

Mihai Mlesnita - Project Manager Certificat CompTIA project+

Pe Mihai l-am cunoscut acum mai bine de 3 ani cand a participat la un eveniment de Action Centred Leadership la Axioma. Ulterior am avut ocazia sa lucram impreuna pe durata cursurilor de project management CompTIA Project+ si PMP Exam Preparation.