Business Process Management povestit „ca la o cafea”

Ciprian Cucu

Ex Trainer-Axioma Solutions

Acest articol este dedicat celor care nu au avut o abordare structurata pe procese pana acum si isi propune sa iti prezinte un curs specializat de Business Process Management.

 Fie ca esti in situatia in care ai mai documentat procese fie ca te afli intr-o stare incipienta si acum incepi documentarea acestora, BPM X3 te ajuta sa:      

  • Analizezi si sa documentezi procese existente, folosind un set de instrumente si tehnici usor de aplicat in practica      
  • Sa identifici metode de imbunatatire a proceselor      
  • Sa te familiarizezi cu un standard de definire de procese (Process Classification Framework), astfel incat sa ai de fiecare data un punct de plecare sau un sistem de validare si verificare a modului in care ai structurat si mapat informatia      
  • Intelegi modalitati de optimizarea a timpilor din proces.

Chiar daca in acest moment sunt lucruri care pot sa-ti sune “ciudat”, cum ar fi: analiza As-Is, diagrame relationale, SIPOC, flowchart, puncte de control, proceduri operationale, activity based costing, banckmarking, 6 sigma, SLA, te asigur ca la sfarsitul celor 3 zile vei afla la ce ajuta fiecare si cum le poti aplica in practica pentru a-ti face viata mai usoara in activitatea de zi cu zi.

Pentru a oferi o imagine completa pot sa-ti spun ca o lista precum aceasta de mai jos, poate sa fie coplesitoare si poate pentru unii chiar “infricosatoare”:

  •        49 de teme abordate de business process management
  •        45 de tehnici si instrumente
  •        15 abilitati esentiale in business process management
  •        17 sabloane de documente BPM

Insa, toate acestea, prezentate pe durata unui exercitiu special gandit pentru tine, sub forma unei simulari de business se pot transforma intr-o experienta memorabila pe care sa o povestesti altora chiar si peste cativa ani.

Ai putea ramane uimit sa afli ca la sfarsitul celor 3 zile ai reusit sa mapezi procesele esentiale ale unei companii, ai generat idei de imbunatatire pentru procesele documentate de colegii tai si esti gata sa repeti acelasi lucru la locul tau de munca atunci cand ti se va acorda aceasta sansa.

Nu numai ca nu iti mai pui problema ce trebuie sa faci cand esti in fata unui proiect de mapare sau imbunatatire de procese, ci dimpotriva, vei trece la nivelul urmator si vei analiza orice proces gandindu-te la solutii de imbunatatire.

Pentru ca toata povestea sa fie completa, asezonam totul cu o certificare ANC, astfel incat dupa un examen la sfarsitul cursului poti obtine o certificare de Manager Imbunatatire Procese garantata de Ministerul Educatiei si Muncii.

Dincolo de toate acestea, BPM X3 este un curs care, asa cum spune colegul meu Stefan, de multe ori nu se vinde, ci se cumpara!

Este un curs la care participa de cele mai multe ori cunoscatorii, insa incepatorii sunt bineveniti ca sa stie “cu ce se mananca”. La felul unu se serveste analiza si documentarea proceselor si la felul doi servim partea de imbunatatire a proceselor, iar la desert managementul schimbarii.

Te astept la curs si daca mai ai nevoie de clarificari pentru a te convinge, te invit sa documentam procesul unei cafele bine facute :).

Daca v-am trezit interesul si “pofta” pentru Business Process Management va asteptam la cursul open BPM X3.