Axioma Solutions lanseaza cursul ROI - Metoda 4x4

 

Bucuresti 31 August 2011

Reprezentantii companiei considera ca utilizarea metodei poate aduce companiilor profituri anuale de milioane de euro la nivel national doar prin reducerea riscului operational al investitiilor sau achizitiilor importante cu 3 pana la 5 procente.

Vineri 19 August 2011, a avut loc lansarea oficiala a cursului de Return on Investment ROI 4x4 Method la sediul Axioma Solutions din Cotroceni Business Center, Bucuresti.

 

La eveniment au participat manageri si membri ai echipelor din departamentele: Vanzari, Marketing, Operatiuni din companii nationale si multinationale. Cursul pilot a fost sustinut de Ciprian Cucu, trainer senior la Axioma Solutions, care l-a avut ca observator pe Marian Stirbescu, Product Manager, coordonatorul echipei de dezvoltare a cursului ROI 4x4 Method.

 

Cursul pilot a reprezentant o avanpremiera la seria de cursuri deschise pe care compania le va organiza in lunile septembrie, octombrie si noiembrie 2011.

 

Pe durata cursului, participantii au avut ocazia sa invete si sa utilizeze formula ROI, principiile si Metoda 4x4, sa puna in practica aceste cunostinte si sa descopere care sunt solutiile prin care se depasesc dificultatile inerente constructiei unui Business Case sau a unui Studiu de Fezabilitate.

 

"Prin acest curs pilot ne-am propus sa validam cursul si sa avem un test „live” inclusiv asupra reactiei participantilor. Cursantii ne-au oferit un feedback pozitiv si totodata constructiv ce ne-a inspirat in demersurile noastre de imbunatatire continua a cursului. Pentru aceasta le multumesc!”- Marian Stirbescu, Product Manager, coordonatorul echipei de dezvoltare a cursului ROI

 

Evolutia conceptului de Return On Investment

 

Return on Investment – ROI este un indicator bazat pe o formula aritmetica simpla. El arata daca investitia/initiativa merita sa fie facuta pentru ca intoarce catre organizatie o valoare suficient de mare.

 

Evolutia lui ROI ca termen economic isi are originea inainte de 1900, Iar incepand din anul 1920, DuPont Coorporation din Statele Unite ale Americii a promovat metoda utilizand intern un model de calcul apropiat de cel ce se utilizeaza astazi pentru calculul ROI. In anii `70-`80 formula a inceput sa fie utilizata din ce in ce mai des mai ales in mediul financiar iar in jurul anilor 2000, ROI a devenit unul din indicatorii cheie in masurarea eficientei proiectelor de investitii.

 

In ultimii ani Return on Investment (ROI) a devenit unul din principalele instrumente de evaluare a deciziilor legate de initiativele importante de busines.Calculul ROI ajuta angajatii si managerii sa ia decizii in cunostinta de cauza eliminand aspectele emotionale ale initiativelor de business cu efect in reducerea  sau eliminarea riscurilor operationale.

 

 „Metoda functioneaza perfect atunci cand  vanzatorul si cumparatorul colaboreaza. Prin utilizarea inteligenta, companiile pot genera profituri anuale de milioane de euro la nivel national numai din reducerea riscurilor operationale cu 3 pana la 5 procente” – Ciprian Cucu, Training & Sales Manager – Axioma Solutions

 

Cui se adreseaza cursul de ROI

 

In prezent, in companiile din intreaga lume sunt folosite multiple metode prin care se ajunge la calcularea Return on Investment pentru a masura eficienta unei investitii.

 

Metoda ROI 4x4  este o metodologie dezvoltata intern de Axioma Solutions avand la baza o experienta de 10 ani a autorilor in proiecte complexe si in vanzari de valori mari. Cursul este conceput ca o simulare de business in cadrul careia cursantii isi insusesc cunostintele si tehnicile practice utilizate in calculul ROI.

 

Cursul se adreseaza angajatilor si managerilor care au nevoie sa documenteze si sa justifice o initiativa de business din perspectiva castigului financiar al companiei. Acestia pot fi din departamentele:Vanzari, Marketing, Productie, Project Management, Achizitii, Financiar, Resurse Umane, IT, Departamente operationale (Back-office), Admin si nu numai.

 

Axioma Solutions anunta programarea primului curs deschis de Return on Investment „ROI 4X4 Method” in data de 20 septembrie 2011, la care sunt invitati sa participe toti cei care doresc sa deprinda  o metoda eficienta de analiza obiectiva in vederea luarii unei decizii.

 

 

Despre Axioma Solutions

Axioma Solutions este unul din principalii furnizori de programe de training si consultanta pentru companii. Incepand cu 2004 Axioma Solutions a conceput si livrat seminarii de Project Management, Business Processes Management, Finance for Non Finance, MS Office, Sales Process Improvemement si ROI in beneficiul cursantilor din companii nationale si multinationale.
 


Monica Stirbescu,
PR & Marketing Manager

Axioma Solutions
Training | Project Management | Business Consulting

tel: +031 425 38 84
email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
web: www.axioma.ro