Leadership Strategic – John Adair - o noua aparitie editoriala de referinta disponibila din luna mai 2015.

“Leadership strategic “– John Adair (editura Meteor Publishing)- o noua aparitie editoriala de referinta pe care o puteti gasi pe rafturile librariilor incepand cu luna mai 2015.

Axioma Solutions anunta aparitia unui nou volum de referinta al lui John Adair pentru pasionatii de lectura si dezvoltare personala, si nu numai. Volumul este cea de a doua implicare activa a companiei Axioma Solution in aducerea mai aproape de publicul roman si companiile din Romania a gandirii si ideilor inovative si de o profunda actualitate ale lui John Adair. Primul volum “Cum sa formati lideri” a fost lansat la Bucuresti anul trecut, chiar in prezenta autorului la conferinta “How to grow Leaders” organizata de Axioma Solutions.

 

 

“Leadership strategic” abordeaza directii utile despre cum sa gandim si sa planificam strategic si cum sa oferim indrumare fie ca ne referim la propria dezvoltare ca lideri fie ca ne aflam intr-un rol de lider in cadrul unei companii.

Nu se poate sa fim lideri strategici in cadrul unei organizatii atata timp cat nu suntem lideri strategici ai propriei vieti. Indiferent de nivelul de dezvoltare si rolul pe care il ocupam in organizatie, primul pas spre a deveni un adevarat lider strategic este de a pune in practica pentru noi insine regulile si metodele.

Acesta este punctul de plecare si chintesenta abordarii inedite si revelatoare pe care John Adair ne invita sa o descoperim in una din cartile sale fundamentele “Leadership-ul strategic”.

Dupa cum ne-a obisnuit autorul, calatoria pe care o parcurgem citind aceasta carte este una fascinanta dar plina de elemente practice care trec dincolo de notiunile generale si care ne ofera instrumente de utilizat atat la nivel personal cat si organizational.

Nota de umor si exemplele utilizate de John Adair fac din carte un exercitiu memorabil care ne  dezvaluie noi chei de interpretare a actiunilor, capacitatilor si calitatilor necesare pentru a deveni un adevarat lider strategic.

Totodata, “Leadership-ul strategic” ne conduce atent si de o maniera concreta si bine structurata prin intreg procesul spre viziune și direcție pentru creșterea și succesul unui lider strategic. Prima parte a cartii ne dezvaluie in detaliu rolul, principiile si nivelurile de leadership, precum si sursele necesare unui lider strategic.

Pentru a face față cu succes schimbărilor, toti liderii au nevoie de abilitățile și instrumentele atât pentru formularea cat și pentru implementarea strategiei. Cea de a doua parte a cartii pune accentul exact pe metodele, pasii si abilitatile necesare unui lider pentru a indeplini cu adevarat acest rol. Fundamentale sunt cele sapte functii ale rolului de lider strategic pe care John Adair le recomanda si care odata intelese pot fi stapanite pe deplin de fiacre lider in rolul de CEO:

  • Directie pentru organizatie ca intreg
  • Gandire strategica si planificare strategica
  • Punerea in aplicare
  • Legarea partilor de intreg
  • Cladirea de parteneriate-cheie si de alte relatii sociale
  • Eliberarea spiritului corporatist
  • Alegerea si dezvoltarea liderilor pentru azi si pentru maine

 

Dar dincolo de elementele teoretice sau practice dezvaluite, un lucru este cert: absorbtia si impactul pe care aceasta carte il are asupra noastra, vor fi resimtite cu adevarat abia dupa o perioada de timp deoarece sfaturile si adevarurile marturisite de John Adair isi fac simtit efectul in momentul in care fiecare va fi confruntat cu situatii in care va trebui sa le puna in aplicare.

Vrei sa aflii mai multe?

Ce inseamna ACL? Citeste aceast articol de sintetic disponibil pe www.businessballs.com

Cine este John Adair ? Vezi profilul lui John aici http://www.howtogrowleaders.ro/john-adair/